HomeActueelArbeidsgehandicapten

Arbeidsgehandicapten

Publicatiedatum: 27 nov. 2014

Minister Asscher maakt op verzoek van de SGP een wet die het kleine werkgevers makkelijker maakt om werknemers met een arbeidsbeperking aan te trekken. Begin volgend jaar hoopt hij het voorstel te presenteren.  De bewindsman zegde dat toe bij de behandeling van de  begroting Sociale Zaken.

Veel werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf zijn graag bereid om mensen met een handicap aan te nemen, maar ze lopen vast op financiële barrières waar grote bedrijven géén last van hebben. Werkgevers kunnen maximaal 7000 euro aan premies aftrekken wanneer zij een werknemer met arbeidsbeperking in dienst nemen. Omdat kleine werkgevers minder premies betalen, kunnen zij deze tegemoetkoming niet (volledig) verzilveren.

SGP-kamerlid Dijkgraaf is bijzonder blij met ‘deze mooie toezegging’. Hij is al jaren bezig met dit dossier. Dijkgraaf: “Mooi dat de minister dit nu op pikt. De SGP én het kabinet willen meer arbeidsgehandicapte werknemers aan de slag krijgen. Dat kan niet zonder ook de kleinere bedrijven erbij te betrekken. Dat Asscher nu over de brug komt, is goed nieuws. Zowel voor de werknemers die graag weer aan de bak willen, als voor de werkgevers die hun verantwoordelijkheid willen nemen.”