HomeActueelBelastingverhoging boeren van de baan

Belastingverhoging boeren van de baan

Publicatiedatum: 21 mei 2015

Het kabinet ziet af van haar voornemen om ammoniak- en dierrechten niet meer te mogen afschrijven bij de belastingen. Dat heeft staatssecretaris Wiebes toegezegd aan de fracties van SGP en CDA. Dat scheelt de landbouwsector meer dan 70 miljoen euro.

Eerder besloot de regering dat de Nederlandse boeren de varkens-, pluimvee- en ammoniakrechten niet meer mogen afschrijven bij de fiscus. Op die manier zou de Belastingdienst een flinke greep doen in de portemonnee van de Nederlandse boeren.

SGP en CDA hebben daar direct protest tegen aangetekend. Met succes. Vanmiddag heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën in het algemeen overleg over de belastingen toegezegd het eerdere voornemen van het kabinet te laten varen.

SGP-kamerlid Dijkgraaf: “Dat is goed nieuws voor de Nederlandse boeren. De belastingverhoging van 70 miljoen euro is nu van de baan. Samen met collega Geurts van het CDA heb ik de staatssecretaris nog eens herinnerd aan de belofte van premier Rutte dat de agrarische sector niet zou worden opgezadeld met nieuwe lastenverzwaringen. Dat heeft geholpen, en dat is mooi.”