HomeActueelIsraël onder vuur

Israël onder vuur

Publicatiedatum: 16 feb. 2017


“Veel aandacht gaat uit naar wat er gebeurt in de landen en gebieden rond Israël. Begrijpelijk, gezien wat er in Syrië, Turkije, Gaza, Egypte en Irak gebeurt. Maar het gevaar daarvan is dat we een uiterst gevaarlijke ontwikkeling over het hoofd zien als het gaat om Israël.”

De zei SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij in Amsterdam op een solidariteitsmanifestatie van zijn partij voor Israël. Van der Staaij: “Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de vijanden van Israël zich opmaken voor de strijd. De terroristen van Hezbollah in Libanon bewapenen zich in rap tempo, met steun van Iran. Inmiddels heeft Hezbollah zoveel raketten en zulke geavanceerde precisiewapens, dat het elke plek op de kaart van Israël kan raken. En we weten maar al te goed dat Hezbollah er niet voor terugdeinst die in te zetten.”

De SGP-lijsttrekker hekelde ook de ‘gevaarlijke hypocrisie’ in het westen als het gaat over Israël. “Helaas blijkt het westen de ogen hiervoor te sluiten. Gekker nog, in plaats van de enige fatsoenlijke democratie in die regio te helpen, hebben de VN, Brussel en Nederlandse politieke partijen alleen maar kritiek op Israël. Die domme en gevaarlijke hypocrisie moet aan de kaak worden gesteld. De SGP deed dat, de SGP doet dat, en de SGP zal dat blijven doen. In woord en daad. Niet blind, wel uit overtuiging! Met uw steun. Met uw stem.”

Programma

Locatie: Noorderkerk
Noordermarkt 48, Amsterdam

19:30 Inloop Noorderkerk
20:00 Kort welkomstwoord door Herman Meijer. Thema van de avond: “Vrede voor Israël?!”
20:05 Opening door ds. H. Liefting, hervormd predikant te Delft en ook hoofdbestuurslid van de Gereformeerde Bond. Thema: “Bidden voor vrede voor Jeruzalem.”
20:20 Statement door de Israëlische ambassadeur Shir-on. Thema: “Promoting peace (instead of boycotts)”
20:30 Vraaggesprek met ambassadeur Shir-on.
20:45 Muzikaal intermezzo
21:00 Statement Kees van der Staaij. Thema: “Het Vredesproces bezien vanuit Den Haag.”
21:05 Statement rabbijn Jacobs. Thema: “Shalom: wens en werkwoord.”
21:15 Vraaggesprek met Kees van der Staaij en rabbijn.
21:35 Muzikaal intermezzo
21:50 Column Roger van Oordt, directeur Christenen voor Israël. Thema: “De Messias voor Israël”.
21:55 Sluiting