HomeActueelKloof eenverdiener en tweeverdiener onacceptabel

Kloof eenverdiener en tweeverdiener onacceptabel

Publicatiedatum: 13 nov. 2015

Het kabinet kan met de nu voorgestelde wijziging van het Belastingplan niet rekenen op de steun van de SGP. Het Belastingplan is op diverse punten aangepast om aan verschillende partijen tegemoet te komen. Wat in stand blijft, is de groeiende kloof tussen eenverdieners en tweeverdieners. Inzet van de SGP was dat deze kloof verkleind zou worden.

Kees van der Staaij: "De nota van wijziging bevat diverse goede elementen. De TOG-plusregeling (toeslag voor alleenverdieners met chronisch zieke en gehandicapte kinderen), de kinderbijslag en wat extra’s voor ouderen zijn positief. Maar de SGP kan niet akkoord gaan met de te grote en oneerlijke belastingkloof tussen een- en tweeverdieners.

De door ons uitgestoken hand is door de coalitie niet gegrepen. Wij zullen ons amendement over de eenverdieners gewoon in stemming brengen. Dat amendement moet het halen, willen wij voor het Belastingplan kunnen stemmen. Liever met opgeheven hoofd afscheid nemen van dit plan, dan instemmen met een groeiende belastingkloof."