HomeActueel‘Niet stiekem bij dementie’: Kabinet en Kamer komen met reactie

‘Niet stiekem bij dementie’: Kabinet en Kamer komen met reactie

Publicatiedatum: 8 feb. 2017


De beweging van artsen die weigert om het leven van zwaar dementerenden te beëindigen alleen op grond van een wilsverklaring, groeit. De groep medici ‘niet stiekem bij dementie’ komt later deze week met krantenadvertenties.

Op verzoek van Kees van der Staaij (SGP) organiseert de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over de huidige euthanasiepraktijk. Ook heeft de Tweede Kamer op verzoek van de SGP een reactie gevraagd van het Kabinet.

De beweging geeft aan dat zij geen euthanasie willen plegen op mensen, die zelf niet kunnen bevestigen dat zij dood willen. "Onze morele weerzin om het leven van een weerloos mens te beëindigen is te groot’" aldus de initiatiefnemers.

De SGP is verklaard tegenstander van de huidige euthanasiepraktijk. Kees van der Staaij is blij dat de Kamer in beweging komt. "Het is bijzonder om te zien dat de beweging ‘niet stiekem bij dementie’ zo snel groeit. Hopelijk wordt de politiek hierdoor wakker geschud. De grenzen zijn de afgelopen jaren steeds verder opgerekt. We zien nu vanuit de medische wereld zelf een groeiende weerstand daartegen."