HomeActueelSGP blij met inzet kabinet voor Zeeuwse economie

SGP blij met inzet kabinet voor Zeeuwse economie

Publicatiedatum: 21 jun. 2017

‘Eindelijk boter bij de vis’, zo reageert SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf op de brief van minister Kamp over de ruggensteun van het kabinet voor projecten die de Zeeuwse economie versterken.

Het afgelopen jaar heeft de SGP samen met andere partijen via debatten, moties en amendementen gepleit voor financiële steun voor innovatie- en onderwijsprojecten in Zeeland. Niet zonder reden. De commissie Balkenende had gewaarschuwd: de seinen voor de Zeeuwse economie staan op rood, met name door het vertrek van en ontslagen bij verschillende grote bedrijven. Het kabinet weigerde in eerste instantie om geld vrij te spelen. De SGP heeft daarom verschillende moties en amendementen ingediend. Het kabinet komt eindelijk over de brug. Vanuit Zeeland zijn verschillende projecten aangedragen, zoals een industrieel infrastructuurfonds voor besparing van energie en grondstoffen bij energie intensieve industrie en het Bèta College. Minister Kamp laat de Kamer weten dat het kabinet 25 miljoen euro heeft gevonden om deze projecten te steunen.

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf waardeert deze inzet van het kabinet: ‘Ik hoop dat deze projecten de Zeeuwse economie een beetje wind in de rug geven, zodat het voor bedrijven aantrekkelijker wordt om in Zeeland te blijven of zich daar te vestigen. We moeten er met elkaar voor zorgen dat er voldoende werkgelegenheid blijft.