HomeActueelSGP scoort het hoogst op robuustheid sociale zekerheid

SGP scoort het hoogst op robuustheid sociale zekerheid

SGP scoort het hoogst op robuustheid sociale zekerheid

Publicatiedatum: 11 feb. 2017


Alle verkiezingsprogramma’s zijn er op nagelezen. Wat doen de politieke partijen voor de sociale zekerheid? Het Nijmeegse bedrijf Acture zocht het uit. De onderzoekers letten erop of de politieke plannen goed zijn doordacht en of ze ook houdbaar zijn voor de toekomst. De resultaten worden op zaterdag 11 februari gepresenteerd.

De SGP komt als beste uit de test als het gaat om de robuustheid. Volgens het onderzoek heeft de partij “integrale oplossingen en een goede blik op de mogelijkheden binnen het stelsel.” De SGP staat met 10 punten op de eerste plaats. Ook qua complexiteit scoort het programma goed. Slechts het CDA gaat hier de SGP voor, terwijl het CDA qua robuustheid een tweede plek inneemt.

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf: “De SGP wil een evenwichtig beleid voor werk en inkomen, met houdbare sociale zekerheid. Het is dan mooi om te zien dat de plannen uit ons verkiezingsprogramma positief gewaardeerd worden door deskundigen. Dat geeft extra motivatie om te proberen om deze plannen te verwezenlijken.”

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.