HomeLiefde & trouw

Liefde & trouw

Liefde & Trouw

Vind jij ook dat liefde en trouw heel belangrijk zijn? Dat je elkaar liefhebt, en dus niet bedriegt? Dat je er bent voor je kinderen?

Veel mensen in Nederland vinden dat. En zij proberen, zo goed en zo kwaad als het gaat, hun kinderen positief op te voeden. De waarde van trouw door te geven. Kinderen zuinig te laten zijn op hun lichaam en seksualiteit. Je kleedt je niet zomaar uit voor de webcam. Je geef je lichaam niet zomaar weg. Je bedriegt je geliefde niet.

Allerlei seks- en overspelreclames, of dat nou op billboards langs de openbare weg is of ergens anders, staan haaks op wat veel ouders en andere opvoeders aan hun kinderen willen overbrengen. Wie is hierbij gebaat? Alleen de aanbieders die daar grof geld mee verdienen. Zij verdienen aan seks zonder liefde. En soms zelfs aan het kapotmaken van relaties.

De tijd van het drammerige ‘alles moet kunnen’ ligt wel achter ons. Het is tijd voor een mooier verhaal. Het verrast mij elke keer hoe breed dit tegenwoordig weerklank vindt. Wil jij eens nadenken hoe jij of jouw organisatie een steentje kan bijdragen aan een positief geluid over liefde en seksualiteit?

Kees van der Staaij