Henri Krooneman

Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie

In 2014 liep ik stage bij de SGP-fractie. De inhoud van het werk, maar ook de sfeer in het fractieteam en het enerverende Binnenhof vielen in de smaak. Dus toen de SGP twee zetels behaalde in de Eerste Kamer en Diederik van Dijk senator werd, aarzelde ik geen moment met mijn sollicitatie. En blijkbaar was de klik wederzijds...

Het werk is uitdagend, afwisselend en relevant.
Het is prachtig om vanuit het hart van onze democratie een bijdrage kunnen leveren aan recht en gerechtigheid wereldwijd. Praktisch opkomen voor de allerarmsten en meest kwetsbaren wereldwijd staat voor mij bovenaan. Daarnaast is het mooi om een steentje bij te mogen dragen aan een helder christelijk getuigenis in ons parlement. Met de voeten in de klei en met het hoofd in de beleidsinhoud: een geweldige combinatie!

“...Met de voeten in de klei en met het hoofd in de beleidsinhoud: een geweldige combinatie!...”

Ik hou enorm van natuurwandelingen (tip: de ‘Klompenpaden’ in midden-Nederland) en buitenlandse (vakantie)reizen. Ook ga ik regelmatig met vrienden zaalvoetballen en mountainbiken. Ik luister veel klassieke muziek en lees graag literaire fictie of non-fictie over (internationale) politiek, politieke leiders, geschiedenis en theologie.

Lastige kwesties ga ik niet uit de weg. Ik ben breed geïnteresseerd in de wereld, en hou ervan mij professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Terug naar overzicht