5 juni 2014

Drugsgebruik bij evenementen

Op festivals en andere grote muziekevenementen moet veel strenger worden opgetreden tegen drugsgebruik. Ook zou het goed zijn het verlenen van een vergunning voor evenementen waar eerder drugsdoden vielen aan harde voorwaarden te verbinden. Dat vinden de SGP-kamerleden Bisschop en Van der Staaij. 

Reden om aan de bel te trekken is de ‘noodkreet’ van directeur D. Trubendorffer van GGZ CrisisCare. Hij verwijt de overheid te slap optreden, waardoor ieder jaar weer mensen omkomen: “Wanneer kickboksgala’s verboden worden omdat zij broedplaatsen zijn voor criminelen, dan is het vreemd dat de festivals waar jaarlijks drugsdoden vallen wél gewoon door mogen gaan.”

De SGP is het met deze GGZ-directeur eens. In vragen aan de regering zeggen Bisschop en Van der Staaij dat het onverantwoord is vergunningen te verstrekken voor festivals waar eerder drugsdoden vielen. Ze dringen er bij het kabinet op aan om het verlenen van een vergunning te (laten) koppelen aan voorwaarden die betrekking hebben op het tegengaan van drugsgebruik.