29 maart 2014

Extra geld Defensie

Hoog op ons wensenlijstje staat extra geld voor Defensie. De SGP is blij dat het ons vorig jaar lukte om na jaren van snijden en weghakken structureel tientallen miljoenen extra voor de hele Defensieorganisatie vrij te maken. Die trendbreuk moet een vervolg krijgen. Ik zeg het de commandant der strijdkrachten graag na: “Laat het een keerpunt zijn”! 

Dat zegt SGP-voorman Kees van der Staaij op het congres van zijn partij op 29 maart in Hoevelaken. Ook de Amerikaanse president Obama, eerder deze week op bezoek in Den Haag, riep op om de Defensie te versterken. “Het is naïef te denken dat de wereld veiliger is geworden. Kijk naar de Arabische wereld, kijk naar het landjepik op de Krim. Wij willen geen toekomst waarin de brutalen de halve wereld hebben. Daarom zeg ik: handen af van Defensie, investeer meer in onze veiligheid! Freedom isn’t free.”

Andere punten waar de SGP op inzet zijn 1. een consequente verkleining van het begrotingstekort, 2. het versterken van de koopkracht van gezinnen met opgroeiende kinderen, met name de alleenverdieners, en 3. het versterken van de economische slagkracht van Nederland.

De uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraden leverde volgens Van der Staaij een ‘prachtige plus’ op voor de SGP. “Hopelijk kan die extra steun worden vertaald in wethoudersposten. Landelijk heeft de SGP met overtuiging meegewerkt aan enkele akkoorden met het kabinet, en we zijn bereid om op deze weg verder gaan. Hoe breder het draagvlak voor het beleid, des te beter,” aldus Van der Staaij.