26 september 2023

Nieuwe gezichten in top SGP

De SGP presenteert vandaag haar concept kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met het aanstaande vertrek van Kees van der Staaij en Roelof Bisschop treedt er relatief veel vernieuwing op in de top van de SGP-lijst. Van de in totaal 44 namen zijn er 17 nieuwkomers.

Aanvoerder van de lijst is Chris Stoffer, gevolgd door Diederik van Dijk (nr. 2), André Flach (nr. 3), Nathanaël Middelkoop (nr. 4) en Wouter-Jan Vroegindeweij (nr. 5), nieuw op de lijst. De concept lijst wordt ter consultatie voorgelegd aan de besturen van de plaatselijke kiesverenigingen en afdelingen.

Partijvoorzitter Dick van Meeuwen: ‘Er zit dit keer relatief veel beweging in de top van onze lijst. We hebben scherp gelet op deskundigheid, zeker nu er ervaring wegvalt. Dit geldt speciaal voor de top-5, die elkaar aanvult qua expertise, maar ook breder. We staan met elkaar voor het herkenbare, Bijbelse geluid van de SGP. Dat blijft uiteraard, in afhankelijkheid van Gods zegen, ook de inzet van ons nieuwe team.’

Voor een optimale regionale spreiding zijn tien kandidaten toegevoegd aan de lijst. Zo zijn nu naast Friesland ook Groningen en Drenthe present met achtereenvolgens Tom Bakker uit Driezum (nr. 25), Jan Hartog uit Niekerk (nr. 21) en Tom Koekoek uit Stuifzand (nr. 22).

Verder is gekeken naar een brede vertegenwoordiging van beroepsgroepen in de samenleving. Daarbij valt naast politici te denken aan zorgwerkers, docenten, ondernemers en boeren. Henk van der Wind, naast waterschapsbestuurder ook melkveehouder, staat op nummer 7.

De jongste kandidaat in de top-10 is SGPJ-voorzitter Rody van Heijst (28 jaar), hij staat op plek 10. De lijst telt meer twintigers, onder meer uit SGP Next, een netwerk voor jonge SGP’ers. Lijstduwer is Arnoud Proos, wethouder in Vlaardingen.

Lijsttrekker Chris Stoffer: ‘Ik ben enorm dankbaar dat we zo’n mooie lijst hebben met mensen uit het hele land en met verschillende achtergronden. Of je nu een melkveehouder bent uit Maarsbergen, verpleegkundige uit Ridderkerk, wethouder op Urk of Statenlid in Utrecht; samen gaan we voor dat herkenbare en betrouwbare SGP-geluid!’

Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Maak hier kennis met de top van onze lijst.