12 augustus 2015

Samenwerken met NL

Israël heeft het grootste aantal startups ter wereld en zou graag meer samenwerken met Nederland op dit terrein. Die uitnodiging werd gegeven door een Israëlisch stimuleringsfonds aan SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf.

Dijkgraaf is deze week op werkbezoek in Israël en bezocht vandaag in Jeruzalem een medialab, waar veelbelovende start-ups gehuisvest zijn. Israël is economisch erg succesvol met start-ups rond e-health, big data, social media en andere ICT-toepassingen.

Elbert Dijkgraaf is blij met de Israëlische uitnodiging, en wil dat de Nederlandse overheid het bedrijfsleven stimuleert en ondersteunt om hierop mee te liften. Hij stelt voor om het Toekomstfonds hier voor in te zetten.

Tegelijk ziet Dijkgraaf in Nederland nog veel opstakels voor start-ups.

'Samenwerken op het gebied van start-ups is een grote kans voor Nederland. Met innovatie kan onze economie een stevige impuls krijgen. Ik kijk graag hoe we kennis uit kunnen gaan wisselen.

Financiering van innovatie is niet het grootste probleem, dat is wetgeving. Het is tijd voor ruimtegevend overheidsbeleid. De wetgeving rond subsidiëring en rond arbeidsmarkt moet echt aangepast worden om start-ups in Nederland serieuze kansen te geven.'