17 september 2013

Schrikken voor gezinnen

 De SGP is geschrokken van de koopkrachtcijfers voor gezinnen met kinderen. Kees van der Staaij: “Als je alle maatregelen bij elkaar optelt, daalt de koopkracht van gezinnen fors. En dit terwijl Nederland internationaal al opvalt door de magere financiële ondersteuning van gezinnen.”
Het gaat onder meer om belastingmaatregelen, verlaging van de kinderbijslag en het ‘boekengeld’. “Een gezin met drie schoolgaande kinderen kan er op die manier zomaar 1000 euro netto op achteruit gaan in 2014, wat kan oplopen tot 2500 euro in 2016. Alleenverdieners plukken gemiddeld de zuurste vruchten van het beleid. Opnieuw zijn voor hén de koopkrachtcijfers slecht. Dat is het paard achter de wagen. Een goed gezin is het halve werk! Investeren in goed gezinsbeleid verdient zich makkelijk terug omdat het mensen, en daardoor de economie sterk en weerbaar maakt,” aldus de SGP-voorman. 

Voor alleenverdienende ouders van gehandicapte kinderen zijn de druiven helemáál zuur. Op jaarbasis verliezen zij bovenop de genoemde maatregelen een aparte tegemoetkoming van 1460 euro. Van der Staaij: “En dat terwijl we juist snakken naar meer mantelzorgers. Ouders worden op die manier gedwongen om nóg meer buitenshuis te gaan werken, waardoor hun zorgbehoevende zoon of dochter op meer en duurdere professionele zorg is aangewezen. Dat is een pervers gevolg van de eenzijdige inzet van de overheid op betaalde arbeid door beide ouders. De SGP zet zich in voor meer steunverlening aan mantelzorgers.”

Van der Staaij voegt hier aan toe: “Overigens moeten we oppassen dat alle aandacht vandaag uitgaat naar het geld en de financiën. Om nog even terug te komen op gezinnen: het is en blijft de SGP een doorn in het oog dat bedrogsites als SecondLove in Nederland vrij spel hebben. Het zou de regering sieren als de premier en de overige bewindslieden het lef zouden hebben om in het openbaar te zeggen dat trouw loont. Het kost niks, en de maatschappij zou er geweldig van opknappen als mannen, vrouwen en kinderen die norm vast zouden houden. Tel uit je winst!”