29 september 2020

SGP tevreden met derde steunpakket

Corona heeft geleid en leidt nog steeds tot zware economische klappen. De SGP steunde daarom ook steeds de economische steunpakketten voor werknemers, zzp’ers en ondernemers in zwaar weer. Vandaag stemde de Tweede Kamer over het derde steunpakket.

Bij het debat over dit derde maatregelenpakket heeft Kamerlid Chris Stoffer op twee punten de nadruk gelegd. “Wij wilden meer maatwerk. Sommige groepen ondernemers (o.a. de touringcarbranche, veerdiensten, tentverhuurbedrijven, de evenementensector, de reisbranche en seizoensgebonden bedrijven) vallen nu nog ten onrechte buiten de boot. Onze motie om ook voor deze groepen onnodige faillissementen te voorkomen, is gelukkig aangenomen.”

Stoffer pleitte er namens de SGP ook voor om ondernemers meer tijd te geven om uitgestelde belasting af te lossen. “Het kabinet wilde dat ondernemers vanaf januari 2021 twee jaar de tijd kregen om deze uitgestelde belasting terug te betalen. Dat zou onnodig voor problemen kunnen leiden. Vandaar dat we gevraagd hebben om deze termijn te verlengen. Voor de overheid maakt dat niets uit, je schuift alleen met inkomsten over de jaren. Maar voor ondernemers geeft dat veel lucht! Gelukkig heeft het kabinet ook op dit punt bewogen, en de termijn verlengd naar drie jaar. Én bedrijven hoeven pas op 1 juli 2021 te beginnen met aflossen.”