30 maart 2017

SGP wil evaluatie laagvliegende helikopters

Elbert Dijkgraaf: “De maat is vol.”

Als je burgers zo lang aan het lijntje houdt, kan ik begrijpen dat ze echt kwaad worden. Daarom moet Defensie nu écht laten weten hoe het zit en wat ze eraan gaan doen. De maat is vol.” Dat zegt SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf over het zoveelste uitstel van de evaluatie naar het laagvliegen van helikopters in het Land van Maas en Waal.

Al jaren leiden laagvliegende helikopters tot ergernis in onder andere de gemeenten Zaltbommel, Maasdriel, Werkendam, Woudrichem en Aalburg. Al in 2014 zou Defensie een evaluatie presenteren met de ervaringen in de gebieden waar legerhelikopters hun oefeningen houden. Maar al een paar keer liet Defensie weten niet op tijd klaar te kunnen zijn en werden informatiebijeenkomsten afgezegd. De laatste keer was gisteren.

Voor SGP-kamerlid Dijkgraaf is de maat nu vol: “Ik kan de mensen goed begrijpen dat ze het meer dan zat zijn. Belofte maakt schuld. Defensie moet zich dit aantrekken en nu snel handelen. De klachten van de mensen die  er wonen zijn reëel. Daarom heb ik hierover, samen met m’n CDA-collega Knops, aan de bel getrokken bij Defensie,” aldus  de SGP'er.