16 januari 2019

Steeds meer christenen worden vervolgd

En wéér is het aantal christenen dat wordt vervolgd toegenomen. En wéér is de vervolging heftiger geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging van de stichting Open Doors. Eén op de negen christenen krijgt op dit moment met vervolging te maken.

Een van de opvallendste feiten is dat in de top 10 nu de twee dichtst bevolkte landen ter wereld prijken. Het gaat om China en India. In India heeft dat alles te maken met de hindoe-nationalistische agenda van de regerende BJP-partij. In China is christenvervolging een constante, maar wordt de druk de laatste jaren weer opgevoerd. Ook valt op dat de islam zich in Afrika steeds zuidelijker verplaatst, waarbij met name in Nigeria steeds meer christenen worden afgeslacht (Boko Haram).

CDA, CU en SGP hebben inmiddels bij de regering aan de bel getrokken over het rapport van Open Doors. Zo willen de partijen dat Nederland in Europa de onderbelichte positie van christenen hoger op de agenda zet. In Nederland zelf moet haast worden gemaakt met de Kamermotie waarin is aangedrongen op een speciale gezant voor godsdienstvrijheid.

Bekijk hier de ranglijst christenvervolging 2019 op de website van Open Doors.