Sander Bossenbroek

Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie

Tijdens de afronding van mijn studie ben ik in 2019 gaan werken voor de SGP. Eerst voor een paar dagen per week, later fulltime. Hiervoor was ik al een aantal jaar actief bij de SGP-jongeren. Daar heb ik al wat 'geproefd' van het politiek-inhoudelijke werk, wat ik erg interessant vond. Toen er een plek bij de SGP vrijkwam, was de keuze dus ook snel gemaakt.

Bij de SGP bedrijven we politiek bij een geopende Bijbel. Het is waardevol om vanuit de Bijbel lessen te trekken voor ons politieke werk. Over bijvoorbeeld het thema 'financiën' staan heel veel praktische teksten in de Bijbel. Ik vind het mooi om van hier concrete lessen uit te trekken voor de praktijk!

“..Ik wil een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving...”

Dagelijks ondersteun ik onze Kamerleden bij hun werk. Ik hoef niet op de voorgrond te staan, maar ik wil wel een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Het is mooi om datgene wat je hoort, te vertolken in je dagelijks werk. Bijvoorbeeld, de ondernemer die problemen heeft met de belastingen, de starter die graag een huis wil kopen, of de gepensioneerde die graag een goed pensioen wil.

Het gezin is voor mij heel veel waard. Opgroeien in een warm gezin, weten dat er mensen om je heen staan die om je geven, een goede familieband: allemaal heel belangrijk. Daarom ben ik het helemaal eens dat we bij de SGP zeggen dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is. Daar hangt veel mee samen. Zo moet bijvoorbeeld het belastingstelsel gezinsvriendelijker worden. Ik hoop dat mijn werk daar aan bijdraagt.

Terug naar overzicht