Kindregelingen

De SGP wilde drie bestaande kindregelingen, de kinderbijslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag, omvormen tot één regeling die zorgt voor meer duidelijkheid, echte keuzevrijheid en die terugvorder-affaires voorkomt.

De kinderbijdrage is even eerlijk als eenvoudig: alle ouders krijgen 1200 euro per jaar per kind. Afhankelijk van hun inkomen kunnen zij daarnaast nog in aanmerking komen voor een extra bijdrage van maximaal 4800 euro per jaar voor kinderen tot 5 jaar en 1800 euro voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar. De inkomensafhankelijke extra bijdrage wordt – om terugvorder-affaires te voorkomen – gebaseerd op het vastgestelde inkomen van twee jaar geleden.

We kiezen er bewust voor om voor jonge kinderen een hogere bijdrage beschikbaar te stellen. Ouders die dat willen kunnen daarmee de kinderopvang betalen. Ouders die een andere keuze maken, kunnen het geld naar eigen inzicht besteden. Hiermee ontstaat er voor ouders echte keuzevrijheid.

Meer over dit plan kunt u hier lezen: https://www.cpb.nl/doorrekening-herziening-kindregelingen-sgpTerug naar overzicht

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.