10 november 2023

SGP verplaatst steunactie wakers vanwege pro-abortusactivisten

Door de aanwezigheid van tientallen pro-abortusactivisten bij de kliniek in Utrecht, verplaatst de SGP haar geplande steunactie aan pro-life wakers. Kandidaat-Kamerlid Diederik van Dijk (nr. 2 op de SGP-lijst) gaat nu naar een andere locatie voor een gesprek met één van de wakers en zal niet aanwezig zijn bij de abortuskliniek in Utrecht.

De straat voor de Utrechtse kliniek is vanochtend vol gekalkt met leuzen en pro-abortusactivisten hebben zich agressief gedragen tegenover pro-life wakers. De SGP zou vandaag van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig zijn bij de kliniek om een gesprek te voeren met wakers. Om ongeregeldheden te voorkomen gaat dit geplande bezoek niet door.

Van Dijk: “Het gaat ons om een zorgvuldig en liefdevol geluid voor weerloos en ongeboren leven. Polarisatie en activisme passen daar niet bij. De pro-life wakers en de SGP hechten eraan om kwetsbare vrouwen altijd op een terughoudende en respectvolle manier te benaderen. Door de aanwezigheid van pro-abortusactivisten, die zich vanochtend agressief hebben gedragen, is dat niet mogelijk. Eens te meer blijkt dat de wakers onze volle steun nodig hebben bij hun belangrijke en levensreddende werk. Voor moeder en kind.”

Gisteren was SGP-voorman Chris Stoffer van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig bij een kliniek in Rotterdam-Zuid om te spreken met de daar aanwezige pro-life wakers. Deze steunbetuiging verliep op een rustige en waardige manier. De SGP blijft benadrukken dat zij zelf geen mensen aanspreken die op weg zijn naar een abortuskliniek.