24 mei 2024

Joodse liederen op de Dam (programmaboekje)

Op maandag 27 mei organiseert de SGP een solidariteitsactie ter bemoediging van de Joodse gemeenschap in Nederland. Bij het Nationaal monument op de Dam worden het Hatikvah, andere Joodse liederen en psalmen gezongen. Ook SGP-voorman Chris Stoffer en Europarlementariër Bert-Jan Ruissen zullen daarbij aanwezig zijn. Net als landelijk studentenrabbijn Yanki Jacobs.

Na alle, soms gewelddadige anti-Israël en anti-Joodse geluiden, is het de hoogste tijd om op een vreedzame en positieve manier aan onze Joodse mede-burgers te laten zien en horen dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders wél achter hen staat. Iedereen die dít geluid letterlijk en figuurlijk wil laten horen, is van harte welkom om mee te doen. De actie duurt van ca. 17.00-18.00 uur.

Chris Stoffer: “Met heel veel plezier heb ik al jarenlang goede contacten met mensen uit de Joodse gemeenschap. Het doet mij pijn en verdriet dat veel Joodse Nederlanders zich steeds onveiliger voelen door al het geweld dat nu raast, puur omdat ze een Joodse achtergrond hebben. Ik zing van harte mee.”

Bert-Jan Ruissen: “Als ik naar de Europese geschiedenis kijk, dan vallen er pijnlijke paralellen te trekken met nu. Nederland en Europa moeten heel duidelijk uitstralen dat er geen plek is voor antisemitisme. We mogen niet zwijgen, maar moeten vrijmoedig van ons laten horen.”

Download hier het programmaboekje.